ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ Α.Β.Ε.Ε.


 •  Καβάλα
 •  http://www.akrolithos.gr/
 •  info@akrolithos.gr
 •  2592051151 - 51400
 •  +302592051262
 • Η εταιρεία ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε το 1979 και η αρχική μορφή της εταιρείας ήταν ατομική επιχείρηση με επωνυμία το όνομα του ιδιοκτήτη της «ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

  Ο σκοπός της ίδρυσής της ήταν η εξόρυξη σχιστόλιθων από την περιοχή Παγγαίου Καβάλας. Στην συνέχεια η εταιρεία επεκτάθηκε στην επεξεργασία των σχιστόλιθων αυτών αλλά και άλλων φυσικών πετρωμάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

  Σήμερα η εταιρεία ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ Α.Β.Ε.Ε. είναι μια ολοκληρωμένη μονάδα με σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, με εκθεσιακούς χώρους και γραφεία σε ένα χώρο συνολικής έκτασης 60.000 m2.

  Επίσης διαθέτει δύο λατομεία στην περιοχή Παγγαίου Καβάλας έκτασης πάνω από 500.000 m2 από τα οποία εξορύσσει την πέτρα Καβάλας (Ακροβουνίου). Ακόμη έχει την αποκλειστική διάθεση των προιόντων ενός λατομείου και μιας μονάδος επεξεργασίας στην Μάνδρα Ξάνθης όπου παράγεται και επεξεργάζεται ένα ψαμμιτικό υλικό με την επωνυμία «πέτρα Μάνδρας».

  Εκτός των ανωτέρω από το 2009 επεκτάθηκε και στην παραγωγή βότσαλων με την ίδρυση μιας νέας σύγχρονης μονάδας σε ένα χώρο 13.000 m2.

  Έτσι μετά από προσπάθειες και αγώνες πολλών ετών υπερηφανευόμαστε ότι η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιείται σ’ ολόκληρη την παγκόσμια αγορά, είναι μια από τις μεγαλύτερες μονάδες στον τομέα της στον ευρωπαϊκό χώρο.

  Portfolio

  Τ.Κ.: 64 100
  Πόλη: ΚΑΒΑΛΑ
  Περιοχή: ΚΗΠΙΑ

  Share This